ساعت کاری از 7:30 الی 20:30

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

همین حالا تماس بگیرید

۰۹۱۲۰۲۶۹۷۵۴

ساعت کاری از از 7:30 الی 20:30

استاندارد آلایندگی یورو ۵ چیست؟ | بررسی استاندارد یورو در خودروها

از زمانی که خودرو اختراع و وارد جامعه گردید با تمامی راحتی که فراهم کرد معضلاتی نیز به همراه خود به ارمغان آورد. یکی از این معضلاتی که به صورت جدی دامنگیر جوامع شهری شده و حتی سبب بروز مشکلاتی نیز گردیده است مسئله آلودگی هواست. با این مقدمه کوتاه در مقاله پیش رو در مورد آلایندگی های خودرو توضیح مختصری خواهیم داد. هدف ما بررسی این است که استاندارد آلایندگی یورو ۵ چیست؟ اگر تمایل به کسب اطلاعات دقیق در ارتباط با خودرو و مواردی از کارشناسی ماشین و یا رانندگی در شرایط سخت دارید با متخصصان تابش خودرو در ارتباط باشید.

آلودگی هوا یعنی چه؟

وقتی  که غلظت گازها و ذرات مضر برای انسانها و سایر موجودات زنده در هوای مورد تنفس افزایش می یابد هوا دچار آلودگی می شود. مهمترین آلاینده های هوا عبارتند از: کربن دی اکسید، کربن مونو اکسید، اکسید های تیتروژن، ترکیبات عالی فرار، گرد و غبار، ازن و غیره. برخی از این آلاینده ها به صورت معمول در هوا وجود دارند. اما برخی با ترکیب با عناصر دیگر به وجود می آیند. هر کدام از این ذرات معلق می تواند باعث بروز آسیب های جبران ناپذیری به سلامتی انسان و محیط زیست گردند. استاندارد آلایندگی یورو ۵ در خودرو بر این اساس طراحی شده است.

منابع آلودگی هوا

قبل از بررسی استاندارد آلایندگی یورو ۵ می خواهیم منابع آلودگی هوا را بررسی کنیم. عوامل زیادی در ایجاد آلودگی هوا مؤثر هستند که برخی از این عوامل عبار تند از:

  • کارخانه ها و نیروگاه ها: یکی از عوامل مهم آلودگی ها کارخانه ها و صنایعی هستند که از سوخت های فسیلی استفاده می کنند. انتشار گازها و مواد شیمیایی از این کارخانه ها صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می کنند.
  • سوخت های فسیلی: شاید بتوان گفت مهم ترین عامل آلودگی هوا در سرتاسر جهان استفاده از سوخت های فسیلی از جمله بنزین می باشد. با استفاده بیش از حد مردم از خودروهای شخصی آلودگی ناشی از احتراق سوخت آنها به یک معضل بزرگ برای شهرها تبدیل شده اند.
  • استفاده از کود های شیمیایی در کشاورزی: کود های شیمایی که به طور معمول در کشاورزی استفاده می شود علاوه بر آلودگی محیط زیست و آب های سطحی باعث آلودگی هوا نیز می شوند.

بیشتر بخوانید:بررسی انواع مختلف باتری های خودرو

استاندارد آلایندگی یورو ۵ – روش های مبارزه با آلودگی هوا

هرچند مردم در آلودگی هوا خصوصا در شهرها نقشی ندارند. اما با رفتارها و مراقبت های شخصی می توانند خود را از آلایندگی هوا مصون نگه دارند.

روش های مبارزه با آلودگی هوا

برخی از این روش ها عبارتند از :

  • استفاده از ماسک در فضای باز: ماسک های مختلفی وجود دارند که در فضای باز می توانند هوای محیط را پیش از تنفس پالایش کنند. لازم به ذکر است این ماسک ها توانایی تصفیه صد در صد هوا را ندارند. اما تا حدود زیادی می توانند عمل تصفیه هوا را به خوبی انجام دهند.
  • تغذیه مناسب: با مصرف برخی از خوراکی ها می توان با آلودگی هایی که از طریق تنفس و جذب در خون وارد شوند مبارزه کرد. استفاده از شیر، لبنیات و مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند پرتقال و سیب و امگا 3 که در ماهی و زیتون به وفور یافت می شود، برای حفظ سلامتی بسیار مؤثر می باشد.
  • نگهداری و پرورش گیاهانی که در تصفیه هوا می توانند کمکی خوب باشند: برخی از گیاهان خانگی باعث می شوند محیط خانه از آلودگی تا حدود بسیاری دور بماند.

بررسی استاندارد آلایندگی یورو ۵

همانگونه که گفتیم سوخت های فسیلی نقش بسزایی در آلودگی هوا خصوصا در فضای شهری دارند. شرکت های بزرگ خودرو سازی به خاطر وضعیت بهتر هوا از سوی دولت هایشان موظف به رعایت یک سری استانداردها برای کاهش آلودگی هوا هستند.  استاندارد آلایندگی یورو ۵ یکی از آخرین این استانداردها می باشد. در ادامه در این مورد  توضیحات کامل تری خواهیم داد. قبل از هر چیزی تعریفی داشته باشیم که استاندارد یورو5  چیست؟

استاندارد آلایندگی یورو ۵  چیست؟

دستور العمل های استاندارد یورو در سال 2009 با تدوین استاندارد آلایندگی یورو5 مجددا شکل جدیدی به خود گرفت. از این رو آلایندگی ذراتPM نیز به عوامل بررسی شده اضافه شد. طبق استاندارد استفاده از فیلتر DPF در تمامی خودروهای دیزلی اجباری است. این فیلترها قابلیت جذب 99 درصد ذرات جامد را دارند. همچنین برای نخستین بار در خودرو های یورو5 ، خودروهای بنزینی مجهز به پیشرانه هایGDi نیز به استفاده از فیلتر ذرات معلق ملزم شدند.

نکته پایانی

در کنار استاندارد کردن خودروها به استاندارد آلایندگی یورو ۵  بایستی این نکته را نیز متذکر شویم که نوع بنزین تولیدی نیز خیلی در کاهش آلودگی هوا تاثیر دارد. همانگونه که دولت ها خودروسازان را موظف به استاندارد کردن خودروها می کنند بایستی خود نیز در تولید بنزین با کیفیت کوشا باشند. در این صورت این دو در کنار هم می توانند باعث پاکی هوای شهرها وسلامتی مردم شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *