تشخیص قطعات استوک چگونه است؟ از آنجایی که با تورم بالای بازارِ خودرو؛ مردم به خرید خودرو های دست دوم تمایل پیدا کرده اند باید دید که آیا اطلاعات و شناخت کافی در رابطه با قسمت های فنی خودرو را دارند یا خیر. به طور مثال ممکن است بعضی از خودروها قطعات تعویضیِ بی کیفیت داشته باشند که این قطعات به جای یک سری از دیگر قطعات فابریک خودرو قرار گرفته اند و اما کیفیت لازم را ندارند.
در حقیقت تشخیص قطعات استوک یک کار تخصصی است اما با این حال خیلی سخت نیست و می توانید به سادگی با مطالعه نکاتی که در ادامه عنوان شده اند تا حدودی خودتان توانایی تشخیص قطعات استوک از قطعات فابریک را پیدا کنید و در هنگام خرید خودرو در دام افراد سودجو نیفتید. البته اگر در این زمینه به مشکل خوردید؛ میتوانید از کارشناسان تابش خودرو راهنمایی دریافت کنید.
بیشتر بخوانید: مرکز تشخیص رنگ خودرو
انواع روش های تشخیص قطعات استوک
از آنجایی که برخی از خودرو ها بخاطر طراحی خاصی که دارند یا اینکه در اثر تصادفات شدید نیاز به تعویض یکسری از قطعات پیدا می کنند، ممکن است پس از تعویض همان عملکرد سابق را نداشته باشند یا اینکه یک قطعه استوک یا نامرغوب بر روی آن ها نصب شود.
به همین خاطر افراد پیش از خرید خودرو به دنبال روشی برای تشخیص این نوع قطعات و پیشگیری از ضرر احتمالی هستند. در ادامه روش های مختلف تشخیص قطعات استوکی را شرح داده ایم.
بررسی موم قطعات
موم های اصل دارای یک سری از خصوصیات هستند که آنها را از انواع دیگر موم متمایز می کند؛ به طور مثال این نوع موم ضخامت خاصی دارد و همچنین مقاومت آنها بالاتر است. علاوه بر این، موم های اصل یکدست و صاف هستند و اصلا غیر یکنواختی ندارند و البته رنگ آنها نیز تیره تر است.
موم های غیر فابریک هم مقاومت خیلی کمتری دارند و هم این که ضخامت لازم را دارا نمی باشند؛ علاوه بر این یکدست نیستند و سطح آن ها حالت پفکی دارد. و نکته آخر این است که رنگشان روشن تر است.
بررسی لولا و پیچ ها
تفاوت بین پیچ های سالم و دست نخورده و پیچ های تعویض یا باز شده کاملا مشخص است. به طور مثال پیچ هایی که باز شده باشند و به اصطلاح آچار خورده هستند دچار رنگ رفتگی می شوند و همچنین فرسوده شده اند. شما از همین ویژگی میتوانید متوجه شوید که قطعات خودرو تعویض شده اند.
بیشتر بخوانید: خرید و فروش خودرو
رنگ متفاوت قطعات استوک
یکی از نکاتی که شما را متوجه تعویضی بودن قطعات یک خودرو می کند رنگ آن ها است. قطعات فابریک کد رنگ متفاوتی دارند و رنگ قطعات تعویضی و فابریک چند درجه متفاوت است. البته این قطعات ممکن است در نگاه اول متفاوت به نظر نرسند اما این تفاوت رنگ برای یک کارشناس کاملا مشخص است.
تفاوت رویه قطعات
رویه قطعات تعویضی گاهی اوقات به دلیل فابریک نبودن پوسته پوسته می شود و دیگر قابل تعمیر نیست. البته شاید این اتفاق به مرور زمان پیش بیاید اما سرانجام موجب تفاوت یک قطعه استوک از قطعات اصل می شود. همچنین این نوع قطعات معمولا به دلیل کیفیت کمتر دچار آسیب و شکستگی خواهند شد.
بررسی ضخامت رنگ قطعات
پس از تعویض برخی از قطعات خودرو باید بدنه خودرو از یک سری قسمت ها برش داده شود و پس از تعویض قطعه این قسمت ها با لایه رنگ ضخیم تری پوشش داده می شوند. همچنین با استفاده از نوعی مگنت یا آهن ربا میتوان این مسائل را تشخیص داد.
سخن پایانی
قطعات استوکی که در یک خودرو به کار می روند مسلما در طی زمان فابریک نبودن خودشان را نشان می دهد و شما حتی پیش از خرید یک خودرو نیز با کمی اطلاعات فنی در رابطه با خودرو و یا کمک گرفتن از یک کارشناس می توانید استوک بودن یا نبودن قطعات خودرو را تشخیص دهید.
پیشنهاد تابش خودرو این است که با یک کارشناس تماس بگیرید و از او بخواهید که خودروی شما را به طور کامل بررسی کند. البته نکاتی که در بالا ارائه شد می تواند کمک زیادی به شما در زمینه تشخیص قطعات استوک از فابریک خودرو بکند. با این حال در صورتی که خودتان به تنهایی توانایی انجام این بررسی را نداشتید با تیم کارشناسی تابش خودرو در تماس باشید.