تشخیص رنگ شدگی خودرو چگونه است؟ اگر عاشق خودرو های کلکسیونی باشید و یا بنا به شرایطی خرید خودرو های دست دوم اولویت شما نسبت به خودرو های صفر باشد مراجعه به مراکز کارشناسی اولویت شما باید باشد.
هر چند کارشناسی خودرو در زمینه خودرو های صفر نیز بسیار کارآمد است اما اهمیت آن در هنگام خرید خودرو کارکرده بسیار احساس می شود. در نتیجه اگر خودرویی را برای استفاده شخصی و یا به قصد خرید و فروش تهیه می کنید اگر از وضعیت فنی و بدنه آن شناخت کافی را نداشته باشید ممکن است مستلزم هزینه هنگفتی شوید.
در نتیجه بهترین گزینه در هنگام خرید این گونه خودرو ها بررسی کارشناسانه و پرداخت قیمت کارشناسی آن است. در گذشته مردم که قصد خرید خودرو را داشتند آن را به یک مکانیک فنی و کاربلد نشان می دادند امروزه نیز با گرد آمدن کارشناسان و مکانیکان خبره و متخصص در زمینه های مختلف خودرو مرکزی تحت عنوان مرکز کارشناسی خودرو بنا نهاده شده تا عزیزان بتوانند با خیال آسوده خودرو مورد نیاز خود را تهیه نمایند.
یکی از مهم ترین مباحثی که در کارشناسی خودرو به آن توجه می شود رنگ خودرو می باشد. از آنجایی که رنگ فابریک کارخانه متفاوت تر از رنگ های دیگر در بازار می باشد لذا می توان با راه های تجربی و یا به کمک دستگاه های خاص نقاط رنگ شده خودرو را تشخیص داد.
اهمیت تشخیص رنگ خودرو
شاید در نگاه اول مشخص شدن قسمت هایی از بدنه رنگ شده مهم به نظر نرسد. اما این مسئله زمانی اهمیت پیدا می کند که تاثیر مستقیم بر قیمت خودرو می گذارد. بخش های رنگ شده خودرو نشان دهنده وارد شدن ضربه و صدمه به این نقاط است در نتیجه می توان عیوب پنهان خودرو را نیز به این طریق تشخیص داد. چرا که برخی فروشندگان برای فروش سریع و با قیمت بالای خودرو خود از بیان عیب و ایراد آن چشم پوشی می کنند. در نتیجه با تشخیص این نقاط می توان منصفانه ترین قیمت را پرداخت نمود.
مهم ترین مشحصه ها در تشخیص رنگ خودرو
مهم ترین پارامتر هایی که رنگ فابریک کارخانه را می توان از رنگ های موجود در بازار تشخیص داد ضخامت و تراکم رنگ می باشد. رنگ فابریک روی بدنه خودرو یک دست و کاملا متراکم می باشد به نوعی که سطحی یکنواخت را ایجاد می کند. این در صورتی است که رنگ های موجود در بازار به صورت نقاط تیره و روشن روی بدنه خودرو باقی می مانند. این حالت به ترکیب رنگ های موجود در بازار مربوط می باشد. یک بخش این رنگ ها حاوی حلال و یک بخش مربوط به رنگ هستند که با دقت کافی به صورت چشمی می توان تشخیص داد.
روش های تشخیص رنگ خودرو
تشخیص رنگ خودرو به کمک روش های چشمی و حواس سه گانه و همچنین به کمک دستگاه قابل تشخیص است. در این بخش به معرفی این روش ها پرداخت شده است.
کاربرد انعکاس نور در تشخیص رنگ خودرو
برای این کار خودرو را در یک اتاقکی که با چراغ هایی خاص روشن شده قرار می دهند. رنگ فابریک کارخانه کاملا نور را به صورت صاف منعکس می کند. در نتیجه هر گونه بی نظمی و انعکاس نامربط در نور و تصویر می توان نشان از رنگ شدگی محل مربوطه باشد.
تشخیص رنگ شدگی خودرو از روی بافت رنگ
قسمت هایی از خودرو که رنگ می شود می توان با اندکی دقت نقاط سمباده کشی را مشاهده نمود که قبل از رنگ کاری انجام می شود. همچنین رنگ فابریک کارخانه کاملا مثل لایه ای سطح را می پوشاند این در صورتی است که نقاطی که بعدا رنگ شده اند دارای جهت می باشند. به نوعی جهت حرکت قلمو حین رنگ را می توان تشخیص داد.
تشخیص رنگ به کمک آهنربا
برای این کار از آهن ربای ضعیف استفاده می کنند. طرز کار این روش به گونه ای است که کشش آهنربا در نقاط رنگ شده کمتر از بخش های رنگ نشده می باشد.
تشخیص رنگ خودرو به کمک دستگاه
همان طور که مشخص است بخش های رنگ شده خودرو دارای دو لایه رنگ می باشند در نتیجه ضخامت رنگ در این بخش ها بیشتر است. به کمک دستگاه هایی با حساسیت بالا می توان ضخامت رنگ را در نقاط مختلف بدنه بدست اورد. در نتیجه می توان مشخص نمود که کدام قسمت ها دارای ضخامت رنگ بیشتر بوده و در نتیجه مجددا رنگ شده اند.