بعضی افراد ترجیح میدهند خودروی صفر خریداری کنند، اما بعضی ممکن است به دلایلی نظیر محدودیت بودجه یا آب بندی شدن ماشین، خودروی دست دوم بخرند. هنگام خرید خودروی دست دوم باید به موضوع کارشناسی خودرو توجه داشت تا خودرویی بیکیفیت نصیبتان نشود.یکی از موارد کارشناسی خودرو، کارشناسی رنگ آن است. در این مطلب قصد داریم به بررسی مشخصات بهترین مرکز تشخیص رنگ خودرو بپردازیم.
منظور از تشخیص رنگ خودرو چیست؟
یکی از مواردی که در هنگام خرید خودرو باید به آن توجه داشت، تشخیص رنگ آن است. با بررسی رنگ خودرو میتوان پی برد که خودرو مجددا رنگ شده یا هنوز رنگ فابریک کارخانه را دارد. در حال حاضر فناوری روشهای رنگ کردن خودرو به حدی پیشرفت کرده که به سختی میتوان رنگ شدگی خودرو را تشخیص داد. بنابراین، برای این کار بهتر است از یک کارشناس ماهر کمک بگیرید.
لزوم کارشناسی رنگ خودرو
طبیعتا خودروی کارکرده تا حدودی میتواند دارای خش باشد اما، بعضی از فروشندگان خودرو برای این که رنگ اصلی خودرو را دست کاری نکنند، دست به رنگ کردن خودرو نمیزنند و خشهای احتمالی آن را برطرف نمیکنند. در این صورت است که ماشین با عنوان ماشین بیرنگ به بازار ارائه میشود.
در این بین افرادی هستند که خریدار را از رنگ شدگی احتمالی خودرو مطلع نمیکنند که بدون کمک گرفتن از یک فرد کارشناس نمیتوان رنگ شدگیهای احتمالی آن را تشخیص داد. در این صورت است که به اهمیت کارشناسی و تشخیص رنگ خودرو پی میبریم.
روشهای تشخیص رنگ خودرو
احتمالا میدانید اگر سقف یک ماشین دارای رنگ شدگی باشد، نشان از یک تصادف سنگین دارد. تشخیص این موضوع که کدام قسمتهای یک خودرو دارای رنگ شدگی است کار آسانی نیست و بهترین مرکز تشخیص رنگ خودرو با بررسی مواردی میتواند این رنگ شدگیها را تشخیص داد.
از قدیم برای تشخیص رنگ خودرو از روش چشمی استفاده میشد. به این صورت که، با دقت در رنگ خودرو و با توجه به نشانههای رنگ شدن خودرو قسمتهای رنگ شدگی آن را تشخیص میدادند. در صورتی که بخشی از بدنهی خودرو حالت دو رنگ شدن داشته باشد، میتوان تشخیص داد که خودرو مجددا رنگ شده است.
بعضی اوقات نمیتوان این تفاوت رنگ را تشخیص داد، که در این صورت میتوانید با عکس گرفتن از بدنهی خودرو قسمتهای رنگ شدگی آن را تشخیص دهید. با توجه به این که در کارخانه، خودرو به صورت یکنواخت رنگ میشود میتوانید با باز کردن کاپوت و درها و مشاهدهی لبههای داخلی و درزگیرها به رنگ شدگی یا عدم رنگ شدگی خودرو پی ببرید.
اگر، خودرو مجددا مورد رنگ شدگی قرار گیرد، ممکن است بر روی قسمتهای رنگ شدهی آن گرد و غبار بچسبد اما، بهترین مرکز تشخیص رنگ خودرو مرکزی است که بتواند این موارد را شناسایی کند. یکی دیگر از ویژگیهای رنگ کارخانه این است که به سادگی پوسته پوسته نمیشود ولی، آن قسمت از خودرو که مجددا رنگ شده پوسته شده یا حالت رنگ پریدگی دارد.
همچنین، یکی از ویژگی های بارز رنگ شدگی مجدد خودرو، موج دار بودن قسمت رنگ شده است و مورد دیگری که به رنگ شدگی خودرو اشاره دارد، رد سنباده بر روی قسمتهای مختلف خودرو است. همان طور که برای تشخیص چشمی رنگ خودرو نیاز به کارشناسی ماهر وجود دارد، برای تشخیص رنگ خودرو با کشیدن دست نیز یک کارشناس زبر دست نیاز است.
استفاده از آهنربای ضعیف یکی دیگر از روشهایی است که به وسیلهی آن میتوان به رنگ شدگی خودرو پی برد. به این صورت که، اگر قسمتی از بدنهی خودرو دارای ضخامت رنگ زیادی باشد، آهنربا را جذب نمیکند و بالعکس. اما، باید توجه داشت که بهترین مرکز تشخیص رنگ خودرو مرکزی است که با استفاده از ابزارهای کارشناسی خودرو به تشخیص رنگ خودرو بپردازد. این ابزارها شامل دستگاههای پیشرفتهی تشخیص رنگ دیجیتال یا اتاق تشخیص رنگ است.
سخن آخر
با توجه به این که فناوری در همهی زمینهها پیشرفت چشمگیری داشته، با پیشرفت فناوری در زمینهی رنگ کاری آن چنان به رنگ کردن قسمتهای مختلف خودرو میپردازند که تشخیص آن کار آسانی نیست. در این بین بهترین مرکز تشخیص رنگ خودرو، مرکزی است که بتواند با استفاده از روش چشمی، دست کشیدن روی بدنه، با استفاده از آهنربا، شناسایی ذرات گرد و غبار یا قسمتهای رنگ پریده یا با استفاده از ابزارهای پیشرفته مانند دستگاههای پیشرفته و اتاق تشخیص رنگ به شناسایی رنگ شدگیها بپردازد.